gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kapusta z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kapustę z pieczarkami na ciepło podaję jako dodatek do obiadu. Polecam jest smaczna i łatwa w przygotowaniu.

Kapusta z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta z pieczarkami

 

  • 1/2 główki kapusty białej
  • 10-12 średnich pieczarek
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • 50 ml śmietanki 12%
  • 1 łyżeczka mąki

Sposób przygotowania:

Kapusta z pieczarkami
Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i dodajemy do kapusty. Następnie wlewamy wodę, dodajemy kostkę rosołową. sól oraz pieprz. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu (od czasu do czasu mieszając). Gdy kapusta i grzyby będą miękkie to wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką. Podsmażamy przez chwilę i wykładamy na półmisek.
Kapusta z pieczarkami
Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka.
Kapusta z pieczarkami
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i dodajemy do kapusty.
Kapusta z pieczarkami
Gdy kapusta i grzyby będą miękkie to wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką. Podsmażamy przez chwilę i wykładamy na półmisek.

Tagi:

kapusta