eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Kapusta z pieczarkami Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kapusta kiszona z pieczarkami doprawiona sosem sojowym.

Kapusta z pieczarkami Eli

Składniki:

Kapusta z pieczarkami Eli

 

  • 50 dkg kapusty kiszonej
  • 25 dkg pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • pieprz
  • odrobina cukru

Sposób przygotowania:

Kapusta z pieczarkami Eli
Kapustę ugotować domiękkości.Pieczarki oczyścić i pokroić.Cebulę posiekać.Na patelni roztopić smalec,dodać pieczarki,cebulę i smażyć.Do pieczarek dodać sos sojowy,pieprz i smażyć aż woda odparuje.Do odlanej kapusty dodać pieczarki,cukier,oprószyć mąką,wymieszać i przesmażyć.Ewentualnie dosmaczyć jeszcze solą i pieprzem.Smacznego!

Tagi:

sosy kapusta