olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Kapusta z pieczarkami wersja pikantna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapusta kiszona wraz z pieczarkami, aromatycznym czosnkiem, cebulą, a wszystko to w naprawdę pikantnym wydaniu.

Kapusta z pieczarkami wersja pikantna

Składniki:

Kapusta z pieczarkami wersja pikantna

 

  • 1,5 kg kiszonej kapusty
  • 4 cebule
  • 1,5 główki czosnku
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 500 gram pieczarek
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • sól do smaku
  • oleju do smażenia
  • ½ łyżeczki Vegety

Sposób przygotowania:

Kapusta z pieczarkami wersja pikantna
Kapustę kiszoną zalewam około 2 litrami wody, a następnie gotuję ją pod przykryciem do momentu, aż kapusta miękka. Obraną cebulę drobno kroję, a następnie podsmażam ją wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na rozgrzanym na patelni oleju. Pieczarki myję, kroję, po czym duszę na patelni. Następnie dodaję pieczarki do podsmażonej cebuli. Odsączoną kapustę siekam i łączę z cebulą i pieczarkami, następnie dodaję sól, Vegetę, pieprz i ostrą paprykę po czym całość dokładnie mieszam.

Tagi:

kapusta