montajka

montajka

Szef Kuchni
[Przepisów: 49]

Kapusta zasmażana - dodatek do smażonej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mój sprawdzony przepis idealny dodatek do ryby smażonej lub pieczeni :)

Kapusta zasmażana - dodatek do smażonej

Składniki:

Kapusta zasmażana - dodatek do smażonej

 

  • 700 g kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki smalcu domowego
  • 1 ziemniak
  • pieprz, sól
  • kilka kulek jałowca

Sposób przygotowania:

Kapusta zasmażana - dodatek do smażonej
Kapustę ugotować, odcedzić. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na smalcu dodać do garnka z kapustą. Garnek wstawić na gorący piec. Ziemniak zetrzeć na miazgę i dodać do kapusty. Mieszać przy zasmażaniu aby się nie przypaliło. Dodać przyprawy.

Tagi:

domowe kapusta