Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kapusta zasmażana ,, Trzech sióstr „:

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Znam kilka rodzajów kapusty kiszonej zasmażanej. Ta jednak zdecydowanie najbardziej mi odpowiada smakowo

Kapusta zasmażana ,, Trzech sióstr „:

Składniki:

Kapusta zasmażana ,, Trzech sióstr „:

 

  • 30 dag kiszonej kapusty ( nie za kwaśnej – jak trzeba to przepłukać )
  • 15 dag słoninki wędzonej
  • 3 łyżki pokrojonego kopru
  • pieprz mielony
  • cukier
  • 1 łyżka mąki
  • przyprawa typu Vegeta, Jarzynka ( ja ostatnio używam kostki bulionowej Knorra – drobiowej )

 

Sposób przygotowania:

Kapusta zasmażana ,, Trzech sióstr „:
Kapustę zalać woda i obgotować .Odcedzić .Słoninkę drobno pokroić i wytopić z niej skwarki. Wlać wrzącą wraz z wytopionym tłuszczem do kapusty. Dodać koper i mąkę . Wymieszać i chwilę ogrzewać . Doprawić pieprzem, cukrem i kostką bulionową ( lub inną przyprawą .