beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Kapustka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna młoda kapustka :):)

Kapustka z pieczarkami

Składniki:

Kapustka z pieczarkami

 

  • 1 średnia młoda kapustka
  • 8 dużych pieczarek
  • 30 dag mięsa wieprzowego
  • cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kapustka z pieczarkami
Kapustę poszatkować, wypłukać i wstawić do gotowania. Po 10 minutach wodę odlać i zalać świeżą. Dodać mięso i posolić. Pieczarki umyć i pokroić w grube plasterki. Wrzucić na patelnię i podsmażyć na maśle razem z drobno pokrojoną cebulą. Pieczarki oprószyć mąką. Wymieszać i dodać do kapusty. Całość gotować ok 30 min. Przed końcem gotowania wyjąć mięso i pokroić na drobne kawałki. Dodać do kapusty i doprawić solą i pieprzem.

Tagi:

mięso kapusta