Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Karczek pieczony wg Agiatis

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Karczek pieczony, podawany do pieczywa. Proste rozwiązanie na domową wędlinę.

Karczek pieczony wg Agiatis Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Karczek pieczony wg Agiatis

 

  • Karczek bez kości - 2kg
  • Marynata:
  • olej - 3 łyżki
  • 1/2 kostki rosołowej
  • pieprz, sól - do smaku
  • Majeranek* - 1 łyżka
  • Możemy samodzielnie komponować smak ziołami jakie lubimy

Sposób przygotowania:

Karczek pieczony wg Agiatis
Karczek umyć osuszyć. Do miski wlać 3 łyżki oleju, 1/2 kostki rosołowej, dodać majeranek, sól i pieprz. Wszystko razem dobrze wymieszać, aby połączyły się składniki. Nasmarować mięso marynatą, i odstawić na całą noc do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 170*C i piec karczek około 1h do 1,5h. Bez trybu z termoobieg, mięso wtedy jest zbyt suche.
Karczek pieczony wg Agiatis
Karczek pieczony, tutaj pokazuje z bliska jak nam mięsko wyszło