Sposób przygotowania:
Karkówka w warzywach
Przygotowanie składników.
Karkówkę kroimy na mniejsze kawałki, myjemy i osuszamy. Wkładamy do miski posypujemy przyprawami, mieszamy tak żeby mięso było całe w przyprawach i odkładamy do lodówki na 3-4 godziny. W między czasie przygotowujemy składniki.
Cebulę po obraniu kroimy na pół i w piórka, pieczarki po oczyszczeniu kroimy w talarki. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i po oczyszczeniu kroimy w kostkę, również ogórki kiszone kroimy w kostkę. Składniki sosu mieszamy ze sobą do połączenia.
Mięso po wyjęciu obtaczamy w mące. Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obydwu stron po kilka minut. Po podsmażeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na mięso nakładamy pokrojoną cebulę. Na cebulę pokrojone pieczarki.
Wodę wlewamy na patelnię z pieczenia mięsa, opłukać i wylać na pieczarki. Następną warstwą jest pokrojona papryka. Na paprykę rozkładamy pokrojone ogórki. Całość zalewamy sosem, przykrywamy przykrywką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1,5 godziny.
Tak około 20 - 30 minut przed końcem pieczenia pokrywę zdjąć i dopiekać bez przykrycia. Mięsko po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika można podawać.
Smacznego.
Karkówkę kroimy na mniejsze kawałki, myjemy i osuszamy. Wkładamy do miski posypujemy przyprawami, mieszamy tak żeby mięso było całe w przyprawach i odkładamy do lodówki na 3-4 godziny. W między czasie przygotowujemy składniki.
Cebulę po obraniu kroimy na pół i w piórka, pieczarki po oczyszczeniu kroimy w talarki. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i po oczyszczeniu kroimy w kostkę, również ogórki kiszone kroimy w kostkę. Składniki sosu mieszamy ze sobą do połączenia.
Mięso po wyjęciu obtaczamy w mące. Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obydwu stron po kilka minut. Po podsmażeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na mięso nakładamy pokrojoną cebulę. Na cebulę pokrojone pieczarki.
Wodę wlewamy na patelnię z pieczenia mięsa, opłukać i wylać na pieczarki. Następną warstwą jest pokrojona papryka. Na paprykę rozkładamy pokrojone ogórki. Całość zalewamy sosem, przykrywamy przykrywką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1,5 godziny.
Tak około 20 - 30 minut przed końcem pieczenia pokrywę zdjąć i dopiekać bez przykrycia. Mięsko po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika można podawać.
Smacznego.