Sposób przygotowania:
Karczek z czosnkiem i cebulą
Karczek opłukać i osuszyć pokroić w cienkie plastry. Rozłożyć i oprószyć do smaku solą i pieprzem. Cebule i czosnek obrać i drobno posiekać. Wymieszać. Posiekaną cebule i czosnek nakładać na mięso i ciasno rolować. Można związać nicią. Na roztopionym maśle podsmażyć mięso. Podsmażone roladki zalać 0,75 szklanki wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie wlać piwo i dalej dusić jeszcze około 10 minut. Roladki wyłożyć na talerze.
![Karczek z czosnkiem i cebulą Karczek z czosnkiem i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karczek-z-czosnkiem-i-cebula-249909.jpg)
![Karczek z czosnkiem i cebulą Karczek z czosnkiem i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karczek-z-czosnkiem-i-cebula-249910.jpg)
![Karczek z czosnkiem i cebulą Karczek z czosnkiem i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karczek-z-czosnkiem-i-cebula-249911.jpg)
![Karczek z czosnkiem i cebulą Karczek z czosnkiem i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karczek-z-czosnkiem-i-cebula-249912.jpg)