paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Karczek z czosnkiem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladki z karczku z cebulą duszone w piwie.

Karczek z czosnkiem i cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karczek z czosnkiem i cebulą

 

  • karczek 70 dag
  • czosnek 1 główka
  • cebula 3 sztuki
  • masło 5 łyżek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • piwo 1/2 szklanki

Sposób przygotowania:

Karczek z czosnkiem i cebulą
Karczek opłukać i osuszyć pokroić w cienkie plastry. Rozłożyć i oprószyć do smaku solą i pieprzem. Cebule i czosnek obrać i drobno posiekać. Wymieszać. Posiekaną cebule i czosnek nakładać na mięso i ciasno rolować. Można związać nicią. Na roztopionym maśle podsmażyć mięso. Podsmażone roladki zalać 0,75 szklanki wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie wlać piwo i dalej dusić jeszcze około 10 minut. Roladki wyłożyć na talerze. 
Karczek z czosnkiem i cebulą
Posiekaną cebule i czosnek nakładać na mięso
Karczek z czosnkiem i cebulą
Mięso ciasno rolować. Można związać nicią.
Karczek z czosnkiem i cebulą
Na roztopionym maśle podsmażyć roladki z karczku
Karczek z czosnkiem i cebulą
Dusić z wodą 15 minut. Po tym czasie wlać piwo i dalej dusić jeszcze około 10 minut.

Tagi:

piwo