Sposób przygotowania:
Karczek z pieczarkami
Mięso pukamy i kroimy w plastry ,przekładamy do miski.Do mięsa dodajemy olej, majeranek ,przyprawiamy solą i pieprzem , mieszamy i odstawiamy na 1 godzinę w chłodne miejsce.Pieczarki płuczemy i kroimy w talarki, cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. W rondlu smażymy cebulę na maśle przez 1 minutę a następnie dodajemy pieczarki,mieszamy , przykrywamy rondel i dusimy przez 5 minut. Następnie dodajemy pieprzu i kostkę grzybową , mieszamy i dusimy przez następne 10 minut na małym ogniu.Na patelni teflonowej smażymy zamarynowany karczek po 3 minuty z każdej strony, następnie dodajemy 100ml ciepłej wody, przykrywamy pokrywką i dusimy przez 10 minut. Gorące gotowe mięso przekładamy na talerz i przykrywamy pieczarkami. Podawać do ziemniaków , ryżu lub kasz.