lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Karczek z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Karkówka (karczek) z grilla smakuje wyśmienicie, a czas spędzony przy grillu to nasz sport narodowy :-)

Karczek z grilla Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karczek z grilla

 

  • 1,6 kg karkówki bez kości
  • 4 łyżki garam masala
  • 3 łyżki musztardy sarepskiej
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 4 - 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oleju ryżowego
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Karczek z grilla
Karkówkę najlepiej przygotować dzień wcześniej. Mięso oczyścić i podzielić na plastry grubości około 1 cm. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać z pozostałymi składnikami. W powstałej marynacie wymieszać mięso i odstawić na noc do lodówki. Karkówkę układać na rozgrzanym ruszcie grilla i piec z obu stron, do stopnia wysmażenia jaki lubimy.
Karczek z grilla
Mięso oczyścić i podzielić na plastry grubości około 1 cm.
Karczek z grilla
W powstałej marynacie wymieszać mięso
Karczek z grilla
Etap 3

Tagi:

beza bezy