lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Karkówka zapiekana i duszona w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Warzywa , warzywa trzeba jeść by witaminek dostarczyć naszemu organizmowi . Tym razem podane z karkówką .

Karkówka zapiekana i duszona w warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka zapiekana i duszona w warzywach

Karkówka zapiekana i duszona w warzywach:

  • karkówka 1 kg

 

 

  • kabaczek 300 g ( pokrojony w kostkę )

 

  • bulion drobiowy 500 ml

 

  • sól i pieprz do smaku - nacieramy nią karkówkę

Sposób przygotowania:

Karkówka zapiekana i duszona w warzywach

Wykonanie Karkówka zapiekana i duszona w warzywach:

Dorodną karkówkę u mnie akurat to 1 kg będzie myjemy i osuszamy. Nacieramy karkówkę przyprawą naturalną John solą i pieprzem. Karkówkę najlepiej na noc zostawić w lodówce zawiniętą w folię spożywczą. Następnego dnia kroimy karkówkę w plastry i smażmy na patelni chwile z obu stron. Warzywa czyli kabaczek myjemy i kroimy w kostkę wkładamy do naczynia żaroodpornego. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki , dodajemy do kabaczka. Układamy na warzywach karkówkę i zalewamy bulionem. Wkładamy do pieca i zapiekamy godzinkę w 250 stopniach .

Karkówka zapiekana i duszona w warzywach
Warzywa czyli kabaczek myjemy i kroimy w kostkę wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Karkówka zapiekana i duszona w warzywach
Paprykę myjemy i kroimy w paseczki , dodajemy do kabaczka .
Karkówka zapiekana i duszona w warzywach
Zalewamy bulionem warzywa tak 500 ml powinno starczyć
Karkówka zapiekana i duszona w warzywach
Układamy na warzywach karkówkę i zalewamy bulionem , gdyby mięsko nie było przykryte