zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2328]

Taco po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Moja wersja taco. Na przekąskę, na kolację a nawet na śniadanie. A co tam włożycie to już indywidualna kwestia. Ja zapraszam na moją wersję.

Taco po mojemu

Składniki:

Taco po mojemu

 

  • 500 g mięsa wieprzowo - wołowego ( samodzielnie zmielonego )
  • 1 duży pomidor ( pokrojony w kostkę )
  • 1 puszka mieszanki meksykańskiej ( odsączonej z zalewy )
  • 1 ząbek czosnku ( przeciśnięty )
  • 1 mała cebula ( pokrojona w kostkę )
  • 1 pieczona papryka ( pokrojona w kostkę )
  • 200 g salsy Fajita
  • 1 garść rungii ( posiekanej )
  • do smaku :
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra

 

  • 12 taco shells

Sposób przygotowania:

Taco po mojemu
Na początku należy podsmażyć na patelni mięso.

Potem dodać pomidora, cebulę i czosnek i dalej smażyć przez chwilę.

W dalszej kolejności dodać mieszankę oraz rungię i fajitę a także paprykę pieczoną i przyprawy do smaku.

Wszystko dusić około 3 minuty.

W razie konieczności jeszcze doprawić.

Gorącym nadzieniem napełniać taco i zajadać zaraz po przygotowaniu.

Tagi:

danie taco