Sposób przygotowania:
Karkówka gotowana w przyprawie płynnej
Karkówkę jak najchudszą, jak najmniej tłuszczu umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Włożyć do garnka wielkości aby karkówka sie prawie zmieściła.
Karkówkę zalać całą butelką magi (przyprawą w płynie ) następnie zalać zimną wodą centymetr ponad mięso. Garnek z mięsem wstawić na gaz, dodać liście laurowe oraz ziele angielskie,
doprowadzić do zagotowania.
Gdy mięso sie zagotuje zmniejszyć ogień na bardzo mały, mięso ma tylko delikatnie pykać czyli delikatnie sie gotować przez 2 godziny.
Po 2 godzinach mięso wyłączyć i zostawić do całkowitego wystudzenia w tym co sie gotowało.
Całkowicie wystudzone mięso wyjąc, pokroić na plastry, można zrobić sos chrzanowy lub według swojego upodobania, albo po prostu zajadać z chrzanem, czy musztardą.
Mięso pyszne. Polecam na świąteczny stół.
Włożyć do garnka wielkości aby karkówka sie prawie zmieściła.
Karkówkę zalać całą butelką magi (przyprawą w płynie ) następnie zalać zimną wodą centymetr ponad mięso. Garnek z mięsem wstawić na gaz, dodać liście laurowe oraz ziele angielskie,
doprowadzić do zagotowania.
Gdy mięso sie zagotuje zmniejszyć ogień na bardzo mały, mięso ma tylko delikatnie pykać czyli delikatnie sie gotować przez 2 godziny.
Po 2 godzinach mięso wyłączyć i zostawić do całkowitego wystudzenia w tym co sie gotowało.
Całkowicie wystudzone mięso wyjąc, pokroić na plastry, można zrobić sos chrzanowy lub według swojego upodobania, albo po prostu zajadać z chrzanem, czy musztardą.
Mięso pyszne. Polecam na świąteczny stół.
gusia1000
gosia56
BozenaMatuszczyk
Dziękuję bardzo.;)
BozenaMatuszczyk
Prawda Gosiu pychotka.;)