Sposób przygotowania:
Karkówka pieczona z młodymi ziemniakami
Karkówkę lekko rozbijamy , do miski wlewamy olej , dodajemy przyprawę do karkówki i słodką paprykę , mieszamy i nacieramy karkówkę . Zamarynowane mięso wstawiamy na kilka godzin lub całą noc do lodówki .Ziemniaki obieramy , myjemy i gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut. Wyjmujemy z wody studzimy . Do miski wlewamy olej , dodajemy przyprawę do ziemniaków , posiekany koperek , mieszamy .
Ziemniaki kroimy na pół i obtaczamy w oleju z przyprawami .
Karkówkę wyjmujemy z marynaty , przekładamy na patelnię grillową i obsmażmy z obydwu stron na lekko złoty kolor.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego , na karkówce układamy ziemniaki . Przykrywamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 30-40 minut.
Podajemy z ulubioną surówką .
Ziemniaki kroimy na pół i obtaczamy w oleju z przyprawami .
Karkówkę wyjmujemy z marynaty , przekładamy na patelnię grillową i obsmażmy z obydwu stron na lekko złoty kolor.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego , na karkówce układamy ziemniaki . Przykrywamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 30-40 minut.
Podajemy z ulubioną surówką .
Magdalena88
Marika-
Holly