Sposób przygotowania:
Karkówka majonezowo-ketchupowa
Umytą i osuszoną karkówkę wkładamy do miski.
Dodajemy ocet,musztardę,ketchup i majonez.Solimy i pieprzymy,oraz dodajemy obrane ząbki czosnku pokrojone na połówki lub przeciśnięte przez praskę.
Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki (najlepiej na całą noc-żeby smaki się przegryzły),jeśli nie mamy czasu to chociaż na 2h.
Po upływie tego czasu przekładamy mięso do rękawa (zawiązujemy) i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Pieczemy w 180*C (grzanie -góra,trzecia półka od góry) jedną godzinę.
Po godzinie przecinamy worek i podpiekamy jeszcze 10 minut i możemy wykładać na talerze,posypując świeżo zmielonym pieprzem.
Dodajemy ocet,musztardę,ketchup i majonez.Solimy i pieprzymy,oraz dodajemy obrane ząbki czosnku pokrojone na połówki lub przeciśnięte przez praskę.
Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki (najlepiej na całą noc-żeby smaki się przegryzły),jeśli nie mamy czasu to chociaż na 2h.
Po upływie tego czasu przekładamy mięso do rękawa (zawiązujemy) i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Pieczemy w 180*C (grzanie -góra,trzecia półka od góry) jedną godzinę.
Po godzinie przecinamy worek i podpiekamy jeszcze 10 minut i możemy wykładać na talerze,posypując świeżo zmielonym pieprzem.
zbysiowa
Natala1210
darmiona
a kto by nie zjadł:-)
edytaha
evita0007
Dzięki :)
edytaha
Kup dużo, pewnie jeszcze ktoś będzie chętny :P
evita0007
. . . no dobrze :D ;p
Siekiera
pozdrawiam ;)
gusia1000