evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Karkówka majonezowo-ketchupowa

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszne mięso które rozpływa się w ustach . . .Polecam :)

Karkówka majonezowo-ketchupowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka majonezowo-ketchupowa

 

  • 3 ładne plastry karkówki (ok.1,5-2cm grubość)
  • 2 łyżki ocet winny (czerwony)
  • 3 łyżki ketchup łagodny -pudliszki
  • 2 łyżki musztarda Dijon-ostra
  • 2 łyżki majonez dekoracyjny-winiary
  • 2 ząbki czosnku
  • sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
  • dodatkowo:
  • worek do pieczenia

Sposób przygotowania:

Karkówka majonezowo-ketchupowa
Umytą i osuszoną karkówkę wkładamy do miski.
Dodajemy ocet,musztardę,ketchup i majonez.Solimy i pieprzymy,oraz dodajemy obrane ząbki czosnku pokrojone na połówki lub przeciśnięte przez praskę.

Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki (najlepiej na całą noc-żeby smaki się przegryzły),jeśli nie mamy czasu to chociaż na 2h.

Po upływie tego czasu przekładamy mięso do rękawa (zawiązujemy) i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Pieczemy w 180*C (grzanie -góra,trzecia półka od góry) jedną godzinę.
Po godzinie przecinamy worek i podpiekamy jeszcze 10 minut i możemy wykładać na talerze,posypując świeżo zmielonym pieprzem.
Karkówka majonezowo-ketchupowa
Umytą i osuszoną karkówkę wkładamy do miski. Dodajemy ocet,musztardę,ketchup i majonez.Solimy i pieprzymy,oraz dodajemy obrane ząbki czosnku pokrojone na połówki lub przeciśnięte przez praskę.
Karkówka majonezowo-ketchupowa
Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki (najlepiej na całą noc-żeby smaki się przegryzły),jeśli nie mamy czasu to chociaż na 2h.
Karkówka majonezowo-ketchupowa
Po upływie tego czasu przekładamy mięso do rękawa (zawiązujemy) i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Karkówka majonezowo-ketchupowa
Pieczemy w 180*C (grzanie -góra,trzecia półka od góry) jedną godzinę. Po godzinie przecinamy worek i podpiekamy jeszcze 10 minut i możemy wykładać na talerze,posypując świeżo zmielonym pieprzem.