WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1654]

Ziemniaki z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Młode ziemniaki zawinięte w folię aluminiową i wrzucone do węgli na grillu tradycyjnym. Są pysznym dodatkiem do grilla.

Ziemniaki z grilla Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziemniaki z grilla

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z grilla

ETAP 1:

Młode ziemniaki takie mniejszych rozmiarów dokładnie wyszorować np. gąbką do naczyń szorstka stroną lub oskrobać nożem.

Następnie dokładnie umyć i osuszyć. Ziemniaki posypać przyprawą do ziemniaków i owinąć folią aluminiową.

Zawinięte ziemniaki włożyć między rozgrzane węgle na grillu tradycyjnym. Piec ziemniaki ok godziny przewracając je co jakiś czas.

Po upieczeniu rozwinąć z folii aluminiowej i posypać solą. Podawać jako dodatek do dań z grilla.

Ziemniaki z grilla
Ziemniak upieczony po rozwinięciu z folii
Ziemniaki z grilla
Ziemniaki w trakcie pieczenia w węglach na grillu tradycyjnym