dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Karkówka na ostro

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Karkówka jest po prostu pyszna, nie dodajemy soli bo jest w przyprawach. idealna na wiosenne grillowanie. Pamiętajcie ze jest dość ostra.

Karkówka na ostro

Składniki:

Karkówka na ostro

 

  • ok 1 kg karkówki
  • pieprz kajeński 1/4 łyżeczki
  • pieprz czarny 1/4 łyżeszczki
  • przyprawa do karkówki
  • przyprawa-marynata Provitus chilli
  • olej do smażenia / najlepiej jednak smażyć na grillu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Karkówka na ostro
Mięso myjemy, suszymy i kroimy w grubsze kotlety. Lekko rozbijamy. Przyprawy mieszamy razem i smarujemy nimi kotlety. Odstawiamy na pół godz. w chłodne miejsce czyli najlepiej do lodówki. Rozgrzewamy olej (lub grill) i smażymy aż będą soczyste ale usmażone.

Podajemy z ziemniakami i sałatką z pomidorów