Sposób przygotowania:
Karkówka pieczona w kapuścieETAP 1:
Karkówkę pokroić w plastry. Wymieszać ją z ketchupem, musztardą, majerankiem i papryką. Wstawić na 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie kapustę kiszoną pokroić i włożyć do rękawa do pieczenia. Rozłożyć równo na dnie.
Kapustę można wypłukać jeśli ktoś woli mniej kwaśne potrawy. Na kapuście ułożyć plastry mięsa.
Na mięsie rozłożyć pokrojoną w kostkę cebulę. Rękaw zamknąć, włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić o piekarnika. Piec godzinę w temp. 180 stopni.
Po tym czasie rozciąć rękaw, polać wszystko przecierem pomidorowym, trochę przemieszać i piec jeszcze ok. 40 min. Podawać na gorąco np. z pieczonymi ziemniakami.