Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Karkówka pieczona w kiszonej kapuście z śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo sycące danie. Idealne na obiad w sezonie jesienno-zimowym. Potrawa dla osób, które preferują kwaśniejsze smaki.

Karkówka pieczona w kiszonej kapuście z śmietaną

Składniki:

Karkówka pieczona w kiszonej kapuście z śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona w kiszonej kapuście z śmietaną
Kapustę drobno siekamy. Mieszamy z pokrojoną w kostkę i zeszkloną na patelni cebulą. Dodajemy ziele i liście. Wlewamy bulion. Dusimy pod przykryciem przez pół godziny.

Rozbitą karkówkę solimy i pieprzymy. Opruszamy mąką. Smażymy. Do naczynia wysmarowanego tłuszczem wykładamy połowę kapusty. Na nią wykładamy karkówkę. Przykrywamy resztą kapusty. Zalewamy śmietaną wymieszaną z łyżeczką mąki.

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Pieczemy ok. 30 minut.