Sposób przygotowania:
Karkówka pieczona w kiszonej kapuście z śmietaną
Kapustę drobno siekamy. Mieszamy z pokrojoną w kostkę i zeszkloną na patelni cebulą. Dodajemy ziele i liście. Wlewamy bulion. Dusimy pod przykryciem przez pół godziny.
Rozbitą karkówkę solimy i pieprzymy. Opruszamy mąką. Smażymy. Do naczynia wysmarowanego tłuszczem wykładamy połowę kapusty. Na nią wykładamy karkówkę. Przykrywamy resztą kapusty. Zalewamy śmietaną wymieszaną z łyżeczką mąki.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Pieczemy ok. 30 minut.
Rozbitą karkówkę solimy i pieprzymy. Opruszamy mąką. Smażymy. Do naczynia wysmarowanego tłuszczem wykładamy połowę kapusty. Na nią wykładamy karkówkę. Przykrywamy resztą kapusty. Zalewamy śmietaną wymieszaną z łyżeczką mąki.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Pieczemy ok. 30 minut.