Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie pieczarkowym
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki na pulpety wkładamy do miski i dokładnie mieszamy. Z masy mięsnej formujemy pulpety. Jeśli masa jest za sucha dolewamy kilka łyżek wody. Pulpety obsmażamy na rozgrzanym oleju.
Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. W międzyczasie obieramy pieczarki i kroimy w kostkę, a następnie smażymy na maśle przez około 5 minut.
Do gotującej się wody wkładamy pulpety i pieczarki, gotujemy przez 10 minut, wsypujemy przyprawy i wlewamy śmietanę, zagotowujemy.
Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. W międzyczasie obieramy pieczarki i kroimy w kostkę, a następnie smażymy na maśle przez około 5 minut.
Do gotującej się wody wkładamy pulpety i pieczarki, gotujemy przez 10 minut, wsypujemy przyprawy i wlewamy śmietanę, zagotowujemy.