Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka w sosie kaparowym
Filety oczyścić, opłukać, a następnie osuszyć.
Natrzeć przyprawami i obsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Po obsmażeniu filety wyjąć, dodać mąkę i zrobić zasmażkę.
Następnie wlać szklankę bulionu lub rosołu wymieszać do połączenia składników i dodać kapary.
Włożyć wcześniej wyjęte filety i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 10 - 15 minut.
Natrzeć przyprawami i obsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Po obsmażeniu filety wyjąć, dodać mąkę i zrobić zasmażkę.
Następnie wlać szklankę bulionu lub rosołu wymieszać do połączenia składników i dodać kapary.
Włożyć wcześniej wyjęte filety i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 10 - 15 minut.
gusia1000