Sposób przygotowania:
Karkówka w kiszonej kapuście
Cebulę obrać i drobno posiekać. Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Kapustę kiszoną wycisnąć z nadmiaru wody. Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w plastry i delikatnie rozbić, a następnie oprószyć pieprzem i solą.
Karkówkę podsmażyć z obu stron na patelni. Kapustę wymieszać z marchewką oraz cebula i doprawić do smaku pieprzem i solą.
W naczyniu do zapiekania ułożyć połowę przygotowanej kapusty, na to wyłożyć podsmażone mięso i na nie wyłożyć resztę kapusty. Całość piec w temp. 180 st przez 50 min.
Karkówkę podsmażyć z obu stron na patelni. Kapustę wymieszać z marchewką oraz cebula i doprawić do smaku pieprzem i solą.
W naczyniu do zapiekania ułożyć połowę przygotowanej kapusty, na to wyłożyć podsmażone mięso i na nie wyłożyć resztę kapusty. Całość piec w temp. 180 st przez 50 min.