Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Karkówka w kiszonej kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Karkówka duszona w kapuście jest delikatna, mięciutka i aromatyczna, zachwyci nie jedno podniebienie.

Karkówka w kiszonej kapuście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka w kiszonej kapuście

 

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 80 dag karkówki
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Karkówka w kiszonej kapuście
Cebulę obrać i drobno posiekać. Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Kapustę kiszoną wycisnąć z nadmiaru wody. Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w plastry i delikatnie rozbić, a następnie oprószyć pieprzem i solą.

Karkówkę podsmażyć z obu stron na patelni. Kapustę wymieszać z marchewką oraz cebula i doprawić do smaku pieprzem i solą.

W naczyniu do zapiekania ułożyć połowę przygotowanej kapusty, na to wyłożyć podsmażone mięso i na nie wyłożyć resztę kapusty. Całość piec w temp. 180 st przez 50 min.
Karkówka w kiszonej kapuście
Kapustę wymieszać z marchewką i cebulą.
Karkówka w kiszonej kapuście
Karkówkę pokroić i lekko rozbić, a następnie oprószyć pieprzem i solą.
Karkówka w kiszonej kapuście
Przygotowaną wcześniej karkówkę podsmażyć na patelni.
Karkówka w kiszonej kapuście
Na połowie kapusty wyłożyć podsmażoną karkówkę i przykryć reszta kapusty.