Sposób przygotowania:
Karkówka pod pierzynka
Karkówkę pokroić w plastry, lekko rozbić ręką by zmiękła. posolić,
popieprzyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
Cebulę pokroić w plastry i obłożyć nią mięso, tak by dobrze przykryła
całość. Następnie wyłożyc majonez na całość i posypać startym żółtym
serem. Piekarnik nagrzać do temp. 200 st. i zapiekać 1 godzine. Ja podaje z
pieczonymi ziemniakami.
popieprzyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
Cebulę pokroić w plastry i obłożyć nią mięso, tak by dobrze przykryła
całość. Następnie wyłożyc majonez na całość i posypać startym żółtym
serem. Piekarnik nagrzać do temp. 200 st. i zapiekać 1 godzine. Ja podaje z
pieczonymi ziemniakami.