LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Karkówka pod pierzynka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakuje tak dobrze jak wygląda

Karkówka pod pierzynka

Składniki:

Karkówka pod pierzynka

 

  • 1 kg karkówki
  • 1 majonez średni
  • 30 dag żółtego sera w kawałku
  • 5 cebul
  • sól, pieprz,
  • olej do wysmarowania brytfanny

 

 

Sposób przygotowania:

Karkówka pod pierzynka
Karkówkę pokroić w plastry, lekko rozbić ręką by zmiękła. posolić,
popieprzyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
Cebulę pokroić w plastry i obłożyć nią mięso, tak by dobrze przykryła
całość. Następnie wyłożyc majonez na całość i posypać startym żółtym
serem. Piekarnik nagrzać do temp. 200 st. i zapiekać 1 godzine. Ja podaje z
pieczonymi ziemniakami.