msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Karkówka pyszna.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny,aromatyczny karczek.Może być z grilla lub z piekarnika.

Karkówka pyszna. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka pyszna.

 

  • 1,5 kg karczku bez kości,
  • 1/2 szkl oleju,
  • 6-8 ząbków czosnku,
  • 1-2 szt cebula,
  • 2 łyżki ocet balsamiczny,
  • 1 opk. przyprawa do karkówki,
  • 1 łyżka Sól

 

Sposób przygotowania:

Karkówka pyszna.
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w plastry, lekko rozbić najlepiej przyrządem do nakłuwania mięsa.Olej wymieszać z solą,octem balsamicznym i czosnkiem przeciśniętym przez praskę lub drobno posiekanym, pokrojoną drobno cebulą i przyprawą do karkówki.Natrzeć mięso marynatą,wgniatając przyprawy w mięso i ułożyć w pojemniku.Włożyć do lodówki najlepiej na noc.Następnego dnia można taką soczystą karkówkę grillować, smażyć lub upiec w piekarniku.
Karkówka pyszna.
Krakówkę pokrojoną w plastry rozbić i obłozyć czosnkiem i cebulą.
Karkówka pyszna.
Mięso zalać marynatą i dobrze natrzeć każdy plaster.