Appetita

Appetita

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Karkówka w majonezie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Danie grillowe. Uwaga! zamarynuj kilka godzin przed pieczeniem

Karkówka w majonezie

Składniki:

Karkówka w majonezie

 

  • 1 kg karkówki bez kości,
  • 5 łyżek majonezu,
  • 2 łyżki czerwonego wina,
  • 2 łyżeczki Przyprawy do karkówki Appetita

Sposób przygotowania:

Karkówka w majonezie
Karkówkę kroimy w plastry o grubości 0,5-1 cm. Mieszamy przyprawę do karkówki z winem i majonezem i do tak przygotowanej marynaty na ok. 3 godziny wkładamy mięso. Bezpośrednio po wyjęciu z marynaty układamy na grillu i pieczemy ok. 30 min. Pod koniec pieczenia jeszcze raz należy posmarować mięso marynatą.