Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Karkówka w marynacie brzoskwiniowo-musztardowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Karkówka przygotowana według tego przepisu jest soczysta i krucha. Marynata nadaje jej bardzo ciekawy smak. Danie dla osób, które lubią łączyć smak mięsa połączony z czymś słodkim.

Karkówka w marynacie brzoskwiniowo-musztardowej

Składniki:

Karkówka w marynacie brzoskwiniowo-musztardowej

 

  • 5 plastrów karkówki,
  • 6 łyżek (czubatych) dżemu brzoskwiniowego
  • 10 łyżeczek musztardy francuskiej
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Karkówka w marynacie brzoskwiniowo-musztardowej
Mięso lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Z każdej strony opruszamy solą i pieprzem. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez pół godziny w temperaturze 200 stopni C. Dżem łączymy z musztardą.

Doprawiamy za pomocą soli i pieprzu. Wyciągamy mięso, smarujemy z każdej strony przygotowaną marynatą. Zapiekamy jeszcze przez 15 minut.