dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Karkówka w musztardzie 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ostre mięsko do ziemniaczków i surówki.

Karkówka w musztardzie 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karkówka w musztardzie 4

 

  • 1 kg karkówki
  • musztarda rosyjska
  • sól, pieprz, majeranek

Sposób przygotowania:

Karkówka w musztardzie 4
Karkówkę dokładnie płuczemy, osuszamy za pomocą ręczników kuchennych. Kroimy na średniej grubości plasterki. Każdy kawałek mięsa nacieramy solą i pieprzem. Następnie dokładnie smarujemy musztardo. Na koniec dość obficie posypujemy w majerankiem. Mięso wkładamy do rękawa foliowego. Pieczemy około 1 godziny w 190 stopniach. Pod koniec pieczenia delikatnie nacinamy worek aby mięsko ładnie się nam przypiekło. Smacznego.
Karkówka w musztardzie 4
Oczyszczonę mięso kroimy w średneij grubości plasterki.
Karkówka w musztardzie 4
Każdy plasterek nacieramy przyprawami i smarujemy musztardą.
Karkówka w musztardzie 4
Mięso wkładmay do rękawa foliewego i pieczemy ok 1 godzinę.