Sposób przygotowania:
Karkówka w pięciu smakach
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na średnio grube plastry oraz natrzeć przyprawą chińską oraz sporządzić marynatę z miodu, oliwy z oliwek, soku z limonki oraz sosu śliwkowego. Plastry mięsa włożyć do misy z marynatą i obtoczyć z obu stron, po czym wstawić do lodówki na kilka godzin.
Grilla rozpalić na pół godziny przed pieczeniem za pomocą węgla drzewnego lub nastawić piekarnik z funkcją "grill", mięso po wyjęciu ułożyć na tackach grillowych i ułożyć na ruszcie. Opiekać przez 25-30 min. Potem zdjąć szczypcami prosto na talerzyki turystyczne i spożywać z pieczywem i surówką.
Grilla rozpalić na pół godziny przed pieczeniem za pomocą węgla drzewnego lub nastawić piekarnik z funkcją "grill", mięso po wyjęciu ułożyć na tackach grillowych i ułożyć na ruszcie. Opiekać przez 25-30 min. Potem zdjąć szczypcami prosto na talerzyki turystyczne i spożywać z pieczywem i surówką.
grill