dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Karkówka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 350
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna karkówka duszona z cebulką, marchewką, papryką i pieczarkami. Wspaniała do kaszy lub do ryżu.

Karkówka z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karkówka z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Karkówka z warzywami
Mięso płuczemy i kroimy w mniejsze plasterki. Oprószamy mąką. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu i przekładamy do garnka. Na tym samym tłuszczu przesmażamy posiekaną cebulę. Dodajemy do mięsa. Zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe, kostkę i gotujemy ok 15 minut. Następnie dodajemy pokrojoną marchewkę, a po pięciu minutach dodajemy pokrojone pozostałe warzywa. Doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości. Na ,koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Smacznego!
Karkówka z warzywami
Pokrojone mięso przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Karkówka z warzywami
Warzywa płuczemy, oczyszczamy i siekamy.
Karkówka z warzywami
Obsmażone mięso przekładmay do garnka i dodajemy warzywa.