Sposób przygotowania:
Karkówka w potrawce z porów
Cebulę pokroić na grube cząstki,obsmażyć na oleju i podlać
1,5 szklanki wody.Do cebuli dodać mięso ,przykryć i wstawić do rozgrzanego do 200 st.piekarnika.Mięso piec ok.1,5 godz.W tym czasie pory pokroić w talarki i kukurydzę odlać z zalewy.30 minut przed końcem pieczenia do naczynia z mięsem dołożyć pory i kukurydzę i zalać mięso śmietaną.Upieczone mięso wyjąć z naczynia żar.a sos doprawić pokruszoną kostką bulionową,solą i pieprzem.Posypać pietruszką.
1,5 szklanki wody.Do cebuli dodać mięso ,przykryć i wstawić do rozgrzanego do 200 st.piekarnika.Mięso piec ok.1,5 godz.W tym czasie pory pokroić w talarki i kukurydzę odlać z zalewy.30 minut przed końcem pieczenia do naczynia z mięsem dołożyć pory i kukurydzę i zalać mięso śmietaną.Upieczone mięso wyjąć z naczynia żar.a sos doprawić pokruszoną kostką bulionową,solą i pieprzem.Posypać pietruszką.