Zosiaczek

Zosiaczek

Kucharz
[Przepisów: 8]

Karkówka w potrawce z porów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam,warto spróbować....

Karkówka w potrawce z porów Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karkówka w potrawce z porów

 

  • 1 kg karkówki
  • 2 duże cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 75 dkg porów
  • puszka kukurydzy
  • 1/2 szklanki śmietany
  • kostka rosołowa
  • natka pietruszki
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Karkówka w potrawce z porów
Cebulę pokroić na grube cząstki,obsmażyć na oleju i podlać
1,5 szklanki wody.Do cebuli dodać mięso ,przykryć i wstawić do rozgrzanego do 200 st.piekarnika.Mięso piec ok.1,5 godz.W tym czasie pory pokroić w talarki i kukurydzę odlać z zalewy.30 minut przed końcem pieczenia do naczynia z mięsem dołożyć pory i kukurydzę i zalać mięso śmietaną.Upieczone mięso wyjąć z naczynia żar.a sos doprawić pokruszoną kostką bulionową,solą i pieprzem.Posypać pietruszką.
Karkówka w potrawce z porów
Etap 1
Karkówka w potrawce z porów
Etap 2
Karkówka w potrawce z porów
Etap 3