ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Karkówka w sosie jabłkowo-rabarbarowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam tak przygotowane mięsko. W sosie słodko-kwaśnym, myślę, że każdemu posmakuje. Moja rodzina bardzo lubi.

Karkówka w sosie jabłkowo-rabarbarowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka w sosie jabłkowo-rabarbarowym

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w sosie jabłkowo-rabarbarowym

ETAP 1:

Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju rzepakowym. Na cebulę położyć lekko rozbite i oprószone ziołami prowansalskimi, pieprzem, solą mięso.

Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze części. Dodać na patelnię. Zalać wszystko sokiem jabłkowym i przykryć. Dusić ok 35 min. Od czasu do czasu pomieszać. Na ok 10 min. przed końcem duszenia dodać miód.

Podawać np. z sałatami.

Smacznego.

Karkówka w sosie jabłkowo-rabarbarowym
Lekko rozbita karkówka z cebulą na patelni
Karkówka w sosie jabłkowo-rabarbarowym
Karkówka w przyprawach i z pokrojonym rabarbarem