Sposób przygotowania:
Karkówka w sosie z dyni i cebuli
Plastry karkówki delikatnie rozbijamy, doprawiamy do smaku solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem. Obtaczamy je w mące.
Dynię obieramy i pozbawiamy pestek, po czym ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy z wierzchniej warstwy i kroimy w pół talarki i szerokości około 5 mm. na patelni na niewielkiej ilości oleju przesmażamy cebulę. Gdy ta się zeszkli przekładamy ją np. do miski.
Na patelnię wrzucamy startą dynię i przesmażamy ją przez 4-5 minut. Po tym czasie przesmażoną dynię przekładamy do miski.
Na patelnie dodajemy oleju i przesmażamy karkówkę z każdej strony na złoto. Do przesmażonego mięsa dodajemy dynię i wlewamy wodę. Doprawiamy do smaku i przykrywamy pokrywką. Dusimy do miękkości. Na 20 minut przed końcem duszenia na patelnię wrzucamy cebulę.
Podajemy np. z ziemniakami i surówką.
Dynię obieramy i pozbawiamy pestek, po czym ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy z wierzchniej warstwy i kroimy w pół talarki i szerokości około 5 mm. na patelni na niewielkiej ilości oleju przesmażamy cebulę. Gdy ta się zeszkli przekładamy ją np. do miski.
Na patelnię wrzucamy startą dynię i przesmażamy ją przez 4-5 minut. Po tym czasie przesmażoną dynię przekładamy do miski.
Na patelnie dodajemy oleju i przesmażamy karkówkę z każdej strony na złoto. Do przesmażonego mięsa dodajemy dynię i wlewamy wodę. Doprawiamy do smaku i przykrywamy pokrywką. Dusimy do miękkości. Na 20 minut przed końcem duszenia na patelnię wrzucamy cebulę.
Podajemy np. z ziemniakami i surówką.
Marika-
Magdalena88
biedroneczki
misia5
Dziękuję. Cieszę się, że Ci się podoba :)
mocsłodkości
lukrowanepierniczki