Sposób przygotowania:
Karkówka z czosnkiem
Karkówkę dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikami papierowymi, a następnie posmarować solą czosnkową, pieprzem, majerankiem. Jeden ząbkek czosnku obrać, zmiażdżyć, a w następnej kolejności obłożyć nim karkówkę. Mięso posmarowane przyprawami owinąć w folię i odłożyć na jedną godzinę do lodówki, aby mięso przeszło smakiem przypraw. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć karkówkę z jednej i drugiej strony, a w następnej kolejności przenieść ją do rękawa do pieczenia. Do rękawa włożyć również obrane i przemyte wodą pozostałe trzy ząbki czosnku i dobrze zawiązać rękaw. Mięso piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około półtorej godziny. Uważać, aby się nie przypaliło. Upieczone mięso wyjąć z rękawa i polać powstałym sosem podczas pieczenia. Na koniec mięso posypać umytą i posiekaną natką pietruszki.