Sposób przygotowania:
Karkówka z grilla
Mięso myjemy osuszamy i kroimy na grubsze (ale bez przesady)plastry. Czosnek przeciskamy przez praskę i nacieramy plastry mięsa. Oprószamy papryką i majerankiem. Skrapiamy troszkę olejem oprószamy solą i pieprzem. Przekładamy do naczynia zakrywamy folią i odstawiamy na 30 min w chłodne miejsce.
Grillujemy na tackach albo na ruszcie. Majonez łączymy z ketchupem i dodajemy przeciśnięty przez praskę albo drobno pokrojony czosnek.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Grillujemy na tackach albo na ruszcie. Majonez łączymy z ketchupem i dodajemy przeciśnięty przez praskę albo drobno pokrojony czosnek.
Doprawiamy solą i pieprzem.
![Karkówka z grilla Karkówka z grilla](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-z-grilla-508000.jpg)
![Karkówka z grilla Karkówka z grilla](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-z-grilla-508001.jpg)
![Karkówka z grilla Karkówka z grilla](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-z-grilla-508002.jpg)
![Karkówka z grilla Karkówka z grilla](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-z-grilla-508003.jpg)