WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1150]

Pikantne skrzydełka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Skrzydełka z kurczaka grillowane na grillu tradycyjnym w bardzo ostrej marynacie. Fajna przekąska na cieple dni.

Pikantne skrzydełka z grilla

Składniki:

Pikantne skrzydełka z grilla

 

  • 5 skrzydełek z kurczaka
  • Olej
  • Przyprawa do kurczaka z grilla
  • Papryka ostra w proszku
  • Sól
  • 1 lyzka sosu teriyaki
  • Czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

Pikantne skrzydełka z grilla

ETAP 1:

Skrzydełka z kurczaka umyć i osuszyć. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skrzydełka obsypać solą, papryka ostra w proszku, czosnkiem granulowanym i przyprawa do kurczaka z grilla. Przypraw użyłam na oko wiec nie podaje dokładnych proporcji.

Skrzydełka polać olejem wymieszanym z sosem teriyaki. Naczynie przykryć i odstawić na co najmniej kilka godzin do lodówki.

Zamarynowane skrzydełka ułożyć na ruszcie i grillować aż będą miękkie a skorka chrupiąca.