Sposób przygotowania:
Keczupowe kotlety Eli z karkówkiprzygotowanie mięsa
![Keczupowe kotlety Eli z karkówki Keczupowe kotlety Eli z karkówki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/keczupowe-kotlety-eli-z-karkowki-411530.jpg)
Plastry mięsa potłuc tłuczkiem do mięsa, i włożyć do pojemnika Składniki marynaty wymieszać, zalać mięso, przykryć pojemnik i włożyć do lodówki na 12 godzin. Mięso wyjąć z marynaty i usmażyć na patelni grillowej.
przygotowanie ziemniaków
![Keczupowe kotlety Eli z karkówki Keczupowe kotlety Eli z karkówki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/keczupowe-kotlety-eli-z-karkowki-411531.jpg)
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Obgotować ziemniaki w osolonej wodzie i odcedzić.
przygotowanie ziemniaków cd
![Keczupowe kotlety Eli z karkówki Keczupowe kotlety Eli z karkówki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/keczupowe-kotlety-eli-z-karkowki-411537.jpg)
Odsączone ziemniaki rozłożyć na dużej blasze do pieczenia. Dodać olej,zioła prowansalskie,czosnek granulowany i wymieszać. Blachę włożyć do nagrzanego do 200 stopni C i piec aż się zrumienią. Podawać karkówkę z pieczonymi ziemniakami i ogórkami kiszonymi