eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Keczupowe kotlety Eli z karkówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Kotlety z karkówki marynowane w keczupie i smażone na patelni grillowej. Podane z ziemniakami pieczonymi.

Keczupowe kotlety Eli z karkówki

Składniki:

Keczupowe kotlety Eli z karkówki

mięso

  • 4 plastry karkówki
  • 1 szklanka ostrego keczupu
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki czosnku granulowanego
  • sól do smaku

ziemniaki

dodatki

Sposób przygotowania:

Keczupowe kotlety Eli z karkówki

przygotowanie mięsa

Keczupowe kotlety Eli z karkówki
Zamarynowane mięso usmażyć na patelni grillowej.

Plastry mięsa potłuc tłuczkiem do mięsa, i włożyć do pojemnika Składniki marynaty wymieszać, zalać mięso, przykryć pojemnik i włożyć do lodówki na 12 godzin. Mięso wyjąć z marynaty i usmażyć na patelni grillowej.

przygotowanie ziemniaków

Keczupowe kotlety Eli z karkówki
Obrane,umyte i pokrojone na mniesze kawałki ziemniaki obgotować i odcedzić.

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Obgotować ziemniaki w osolonej wodzie i odcedzić.

przygotowanie ziemniaków cd

Keczupowe kotlety Eli z karkówki

Odsączone ziemniaki rozłożyć na dużej blasze do pieczenia. Dodać olej,zioła prowansalskie,czosnek granulowany i wymieszać. Blachę włożyć do nagrzanego do 200 stopni C i piec aż się zrumienią. Podawać karkówkę z pieczonymi ziemniakami i ogórkami kiszonymi