Sposób przygotowania:
Karkówka z pieczoną cebulką w sosie własnym
Mięso oczyścić i osuszyć. Do misy wlać olej. Wsypać przyprawy i wymieszać. Do przygotowanej marynaty dodać mięso, dokładnie wymieszać.
Pokroić cebulę na kawałki i dodać do mięsa. Wymieszać. Wstawić do lodówki na minimum godzinę (najlepiej dwie) .
Rozgrzać patelnię. Dodać mięso z cebulką, pozostałą marynatę z misy także wylać na patelnię. Mięso mocno obsmażyć z obu stron. Ściągnąć je z patelni a cebulę mocno przypiec.
Do brązowej cebulki wlać bulion (wcześniej odlać tłuszcz jeśli jest go za dużo!). Doprowadzić do wrzenia, z powrotem położyć płaty karkówki i dusić na średnim ogniu.
Gdy mięso zmięknie ściągnąć je na chwilę z patelni, zagęścić mąką z wodą , by powstał gęsty sos.
Bardzo dokładnie mieszać. Położyć mięso na patelni i dusić jeszcze ok 5 min w sosie.
Pokroić cebulę na kawałki i dodać do mięsa. Wymieszać. Wstawić do lodówki na minimum godzinę (najlepiej dwie) .
Rozgrzać patelnię. Dodać mięso z cebulką, pozostałą marynatę z misy także wylać na patelnię. Mięso mocno obsmażyć z obu stron. Ściągnąć je z patelni a cebulę mocno przypiec.
Do brązowej cebulki wlać bulion (wcześniej odlać tłuszcz jeśli jest go za dużo!). Doprowadzić do wrzenia, z powrotem położyć płaty karkówki i dusić na średnim ogniu.
Gdy mięso zmięknie ściągnąć je na chwilę z patelni, zagęścić mąką z wodą , by powstał gęsty sos.
Bardzo dokładnie mieszać. Położyć mięso na patelni i dusić jeszcze ok 5 min w sosie.
gregoryy75