Sposób przygotowania:
Żeberka duszone w sosie własnym
Żeberka podzielić na małe kawałki. Obsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Następnie zalać gorącą wodą tak aby dobrze przykryła żeberka.
Dodać listki i ziele angielskie, sól do smaku. Przykryć i dusić na średnim ogniu aż zeberka będa miękkie. Jeśli podczas duszenia płyny za bardzo odparują dolać jeszcze wody.
Gdy żeberka będa miękkie powstały sos zagęścić mąką wymieszaną w odrobinie wody. Aby było łatwiej można żeberka wyjąć.
Gotowe żeberka podałam z buraczkami i kluseczkami ziemniaczano-marchewkowymi.
Dodać listki i ziele angielskie, sól do smaku. Przykryć i dusić na średnim ogniu aż zeberka będa miękkie. Jeśli podczas duszenia płyny za bardzo odparują dolać jeszcze wody.
Gdy żeberka będa miękkie powstały sos zagęścić mąką wymieszaną w odrobinie wody. Aby było łatwiej można żeberka wyjąć.
Gotowe żeberka podałam z buraczkami i kluseczkami ziemniaczano-marchewkowymi.