V_kuchareczka

V_kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Karkówka z serem wg V_kuchareczka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Potrawa idealna na kolację ze znajomymi. Polecam serdecznie.

Karkówka z serem wg V_kuchareczka

Składniki:

Karkówka z serem wg V_kuchareczka

 

  • 1/2 kg karkówki
  • 2 cebule
  • 150g startego żółtego sera
  • vegeta
  • 10 łyżek majonezu
  • keczup

Sposób przygotowania:

Karkówka z serem wg V_kuchareczka
Mięso karkowe pozbawione już kości kroimy na cienkie plasterki, delikatnie posypujemy vegetą po obu stronach. Pozostawić na około 1,5 godziny w chłodnym miejscu, po ochłodzeniu mięso obtaczamy w keczupie. Układamy w naczyniu najlepiej gdy jest żaroodporne, na to kładziemy pokrojoną w cienkie plastry cebulą, i całość posypujemy startym serem, następnie nakładamy majonez, wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Karkówka nadaje się od razu do podania. Najlepiej smakuje na gorąco, od razu po wyjęciu z piekarnika.