justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Karkówka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo szybkie danie jednogarnkowe z warzywami oraz mięsem, idealne ze świeżym pieczywem. Smacznego.

Karkówka z warzywami

Składniki:

Karkówka z warzywami

 

  • Karkówka wieprzowa ½ kg
  • Warzywa mrożone z groszkiem 1 opakowanie
  • Cebula 2 sztuki
  • Przyprawa do karkówki
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Karkówka z warzywami
Karkówkę należy podzielić na mniejsze kawałeczki jak na gulasz. Doprawiamy mięso przyprawą, solą i pieprzem. Marynujemy około 2 godziny.

Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy. Rozmrożone warzywa podsmażamy na maśle.

Każdy kawałeczek karkówki smażymy na złoto z każdej strony. Do mięsa dodajemy cebulę i warzywa. Delikatnie mieszamy i podlewamy odrobina wody.

Dusimy pod przykryciem o miękkości mięsa.

Tagi:

mięso dania