Sposób przygotowania:
Karkówka z warzywami na pomidorowo
Karkówke umyc, osuszyc recznikiem papierowym i lekko otluc z obu stron. Przyprawic sola, pieprzem, papryka, czosnkiem granulowanym i sosem sojowym. Odstawic do lodówki na 2 godziny. Warzywa obrac, umyc i osuszyc. Cebule pokroic w kosteczke, pietruszke, lodyge selera, papryke - pokroic na niewielkie czastki, czosnek porkoic w drobniutka kosteczke, natke posiekac. Na patelni rozgrzac tluszcz i podsmazyc karkówke na lekko rumiano z obu tron. Mieso ulozyc na dnie naczynia zaroodpornego. Warzywa opruszyc vegeta, sosem sojowym, pieprze, sola i papryka, wymeiszac. Wrzucic na tluszcz, na ktorym smazyla sie karkówka, mieszajac krótko podsmazyc. Ulozyc na karkówce. Calosc zalac ketchupem, wymieszanym z natka pietruszki. Natke mozna dodac pozniej, na ok 10 minut przed zakonczeniem pieczenia, posypac ketchup natka. Przykryc folia aluminiowa i piec przez 45-50 minut, po czym zdjac folie i zapiekac przez kolejne 10-15 minut. Podawac na goraco z ryzem lub z ziemniakami.
Natala1210
luna
margolata
andzia13
Lady Marmolada
msewka
marietta