Sposób przygotowania:
Gulasz z łopatki z warzywami
Mięso z łopatki myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, następnie oprószamy mąką i potrząsamy do czasu, aż każdy kawałek mięsa będzie dobrze pokryty. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Kolejno wlewamy wodę i od razu wrzucamy pokrojoną w pół plastry cebulę. Dusimy ok. 20-30 minut na średnim ogniu. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w pół plasterki marchewkę oraz pokrojonego w kostkę pomidora. Ponownie dusimy 10 minut.
Na koniec dodajemy różyczki brokuła i dusimy, aż będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Kolejno wlewamy wodę i od razu wrzucamy pokrojoną w pół plastry cebulę. Dusimy ok. 20-30 minut na średnim ogniu. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w pół plasterki marchewkę oraz pokrojonego w kostkę pomidora. Ponownie dusimy 10 minut.
Na koniec dodajemy różyczki brokuła i dusimy, aż będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.