IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Karkówka zapiekana w cebulce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Karkówka zapiekana w cebulce to idealne danie dla osób, które lubią cebulkę. Do mięska idealnie pasują ziemniaki jak również kasza lub ryż.

Karkówka zapiekana w cebulce

Składniki:

Karkówka zapiekana w cebulce

 

 

Sposób przygotowania:

Karkówka zapiekana w cebulce
Mięso myjemy, oczyszczamy a następnie kroimy na kawałki. Nacieramy pieprzem i solą, oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i odkładamy na ok 30 min. Cebulę kroimy w piórka. Do rękawa wkładamy mięso, oraz cebulę doprawiamy do smaku pozostałymi przyprawami oraz ketchupem. Dodajemy wodę i umieszczamy w piekarniku na ok 50 min. w temp. 190'C. Rękaw nakłuwamy w kilku miejscach. Mięsko powinno być miękkie i delikatne, a cebulka zarumieniona. Czas pieczenia może się wydłużyć w zależności od mięsa. Smacznego !!