Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Karkówka zapiekana z porem w ketchupie i majonezie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Plastry karkówki przygotowane w ten sposób są bardzo soczyste. Podczas pieczenie powstaje przepyszny sos, którym polewam ziemniaki.

Karkówka zapiekana z porem w ketchupie i majonezie

Składniki:

Karkówka zapiekana z porem w ketchupie i majonezie

 

  • 5 plastrów karkówki
  • 5 plastrów żółtego sera
  • 5 łyżek majonezu
  • 5 łyżek ketchupu
  • 1 por
  • 1 duża cebula
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Karkówka zapiekana z porem w ketchupie i majonezie
Plastry mięsa lekko rozbijamy za pomocą tłuczka do mięsa. Z każdej strony opruszamy solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy ketchupem.

Następnie przykrywamy pokrojonym w półplasterki porem. Wykładamy ser i smarujemy z wierzchu majonezem.

Pieczemy przez ok. 1 h w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.