Sposób przygotowania:
Karkówka zapiekana z warzywami
Mięso umyć pokroić na grubsze plastry-wychodzi około 6 plastrów. Obraną cebulę pokroić w pół krążki,paprykę umyć wydrażyć nasiona i pokroić w paseczki,umyte pieczarki na plasterki. Pokrojoną karkówkę posypać przyprawami z każdej strony.
Na patelni rozgrzać niewielką ilosć oleju i na dużym ogniu obsmażyć mieso z każdej strony,wyjąć na talerz a na pozostałym tłuszczu obsmażyc krótko wymieszane warzywa wszystkie razem (cebula pieczarki papryka)maja pozostać jędrne.Doprawić je solą i majerankiem.
Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyc połowę podduszonych warzyw na to ułożyc mięso i przykryć resztą warzyw. Słodką śmietankę doprawić solą i pieprzem i polać po wierzchu zapiekankę. naczynie wstawić do nagrzanego do 180* piekarnika i piec około 50 minut aż mięsko bedzie mięciutkie.
Tak przygotowane danie miesne podałam z młodymi ziemniaczkami i surówką z sałaty i ogórka świeżego.
Na patelni rozgrzać niewielką ilosć oleju i na dużym ogniu obsmażyć mieso z każdej strony,wyjąć na talerz a na pozostałym tłuszczu obsmażyc krótko wymieszane warzywa wszystkie razem (cebula pieczarki papryka)maja pozostać jędrne.Doprawić je solą i majerankiem.
Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyc połowę podduszonych warzyw na to ułożyc mięso i przykryć resztą warzyw. Słodką śmietankę doprawić solą i pieprzem i polać po wierzchu zapiekankę. naczynie wstawić do nagrzanego do 180* piekarnika i piec około 50 minut aż mięsko bedzie mięciutkie.
Tak przygotowane danie miesne podałam z młodymi ziemniaczkami i surówką z sałaty i ogórka świeżego.
gosia56
2milutka
Dziękuję Gosiu:)
edytaha
2milutka
hihi:) Już nie mam wczoraj była;)