Sposób przygotowania:
Karkówka ze śliwkami
Danie głowne : Karkówkę kroimy w kostkę lub w paski, doprawiamy ostra i łagodna papryką. Obtaczamy w mące, obsmażamy na patelni do uzyskania złotego koloru. Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojone śliwki i smażymy na małym ogniu około 2-3 min. Zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa i zredukowania się sosu.Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. "Chrupiący dodatek" Cebulę kroimy w gruba kostkę, pieczarki kroimy w ćwiartki, Pieczarki razem z cebulą wrzucamy na patelnie i solimy do smaku. Obsmażamy na oleju na małym ogniu do miękkości pieczarek, dodajemy groszek,posypujemy bułką tartą i podsmażamy na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami lub innym dodatkiem typu ryz, makaron.