Sposób przygotowania:
Oponki z czekoladą orzechową i kokosem
Mąkę przesiewamy i mieszamy z suchymi drożdżami. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i wgniatamy. Odstawiamy na ok 2 godziny aż podwoi objętość.
Po tym czasie ciasto wałkujemy na ok 1 cm. Kubkiem wykrawamy kółka, na środku kieliszkiem robimy dziurkę. Oponki przykrywamy ściereczką na ok 15 minut. Po wyrośnięciu smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu z obu stron.
Czekoladę rozpuszczamy i polewamy oponki. Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smacznego.
Po tym czasie ciasto wałkujemy na ok 1 cm. Kubkiem wykrawamy kółka, na środku kieliszkiem robimy dziurkę. Oponki przykrywamy ściereczką na ok 15 minut. Po wyrośnięciu smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu z obu stron.
Czekoladę rozpuszczamy i polewamy oponki. Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smacznego.