Sposób przygotowania:
Oponki z białym serem
Ser trzeba zmielić. Do dużej miski przesiałam mąkę, dodałam zmielony ser, margarynę , jajka , cukier , sodę i proszek do pieczenia. Zagniotłam ciasto.
Następnie odcinałam po kawałku i wałkowałam, ( można delikatnie podsypać mąką ) wycinałam kółka formą do pączków, środki wycinam kieliszkiem.
W szerokim garnku rozgrzałam olej i smażyłam oponki z obu stron na rumiano. Po usmażeniu układam na ręczniku papierowym aby obciekły z tłuszczu.
Na gorące można rozłożyć drażetki czekoladowe , roztopi się i udekorują oponki.
Cukrem pudrem posypuję jak całkiem ostygną, polewę też trzeba robić na zimnych ciastkach.
Następnie odcinałam po kawałku i wałkowałam, ( można delikatnie podsypać mąką ) wycinałam kółka formą do pączków, środki wycinam kieliszkiem.
W szerokim garnku rozgrzałam olej i smażyłam oponki z obu stron na rumiano. Po usmażeniu układam na ręczniku papierowym aby obciekły z tłuszczu.
Na gorące można rozłożyć drażetki czekoladowe , roztopi się i udekorują oponki.
Cukrem pudrem posypuję jak całkiem ostygną, polewę też trzeba robić na zimnych ciastkach.