Sposób przygotowania:
Karnawałowy mus czekoladowy
Oba rodzaje czekolady mocno schłódź, następnie zetrzyj je na tarce do miski, dodaj cukier waniliowy i lekko przemieszaj. Margarynę stop na parze, dodaj do naczynia ze startą czekoladą wymieszaną z cukrem waniliowym. Przez cały czas to mieszaj, aż masa stanie się jednolita, potem odstaw do ostygnięcia. Jajka umyj, osusz, rozbij, oddzielając białka od żółtek. Żółtka połącz z przestudzoną masą czekoladową. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywna pianę. Do miski z masą czekoladowo-żółtkową dodaj łyżkę sztywnej piany z białek, wymieszaj i ponownie dołóż łyżkę piany, aż do wyczerpania składników. Rozłóż mus do pucharków, wstaw do lodówki na 2-3 godz. Przed podaniem udekoruj wiórkami kokosowymi, listkami białej czekolady i płatkami migdałowymi.